TOKAT / TURHAL - Mehmet Akif İlkokulu

Okulun Tarihçesi

Okulun Tarihçesi ve Yapısı

Okulumuzun 1947 yılında açıldığı kesin olarak bilinmektedir. Çevreden alınan ve derlenen bilgilere göre okulumuz önceleri Kesikbaş Camiinin yanında, şimdi boş park olarak kullanılan alanda hizmete girmiştir. O zamana kadar şehrimizde bir tane okul mevcutken ikinci bir okula ihtiyaç duyulması, karakol binası olarak kullanılan eski binanın ikinci bir okul olarak açılmasını sağlamıştır. Açılan bu okulun isminin de İnönü İlkokulu olarak faaliyet göstermesi kararlaştırılmıştır.  1966 yılına kadar bu isimle eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden okulumuz 1966 yılından itibaren ismini değiştirerek Mehmet Akif İlkokulu adı altında bugünkü ana binada eğitim ve öğretime devam etmiştir.

Okulumuz iki bloktan oluşmaktadır. İlk yapılan binada 12 derslik, müdür ve müdür yarımcısı, araç-gereç ve öğretmenler odası gibi bölümler bulunmaktadır. Okulumuz 1994 yılına kadar bu binada hizmet vermeye devam etmiştir. Ancak çevre imkânları ve yoğun nüfus artışı nedeniyle ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmesi nedeniyle ikinci bir ek bina yapılarak 1994-1995 Eğitim ve Öğretim yılında Mehmet Akif İlköğretim okulu adı altında hizmete girmiştir. Yeni açılan ek binada 21 derslik, 1 kütüphane, müdür, müdür yardımcıları odası, memur odası öğretmen odası ve konferans salonu gibi bölümler bulunmaktadır. Yeni yapılan bina A blok eski bina B blok olarak adlandırılmıştır. Okulumuzda 1999-2000 Eğitim ve öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bilgi Teknolojisi Sınıfı kurulmuştur. 2011 yılında okulumuzda sınıf sisteminden, branş dersliği sistemine geçilerek branş öğretmenlerimize birer sınıf verilmiştir.
      Okulumuzun Müdürleri:

1.Ali Rıza GÖNENÇ